11 juli 2019
19:00

Orust FC

Referat: Älvängens IK - Orust FC

Träningsmatch för G18 inför Gothia Cup. Tyvärr kom det ett par sena återbud vilket rörde till det en aning. Men bättre småsjuka spelare idag än på måndag. Matchen mot Orust FC började med ställningskrig men efterhand fick vi till spelet och då kom de lite längre bollarna på våra kvicka forwards. Efter en indian från en Orustspelare växelspelar Ebba S och Jonna K vilket innabar 1-0 vilket även stod sig halvleken ut. Andra halvleken är den första lik, ju längre halvleken gick desto mer ÄIK blev det. På en hörna kommer 2-0 målet vilket även blev slutresultatet. Sett till målchanserna borde segern blivit något eller några mål större. Glädjande att det är stabilt bakåt, målvakts Emmy får bra hjälp och då ökar ju chanser till fler nollor bakåt.
Härligt med en bra insats och underbart att gå in i turneringen med en seger mot ett av cuplagen.

ÄIK G18-Orust FC 2-0 (1-0)
Målskyttar: Jonna Karlsson 1, Ebba Sporrong 1